Bikestepper

Fitnessen in de buitenlucht met Bike Stepper

In de revolutionaire Bike Stepper combineert Batavus de voordelen van fitness en sportiviteit in de buitenlucht. De Bike Stepper is een kruising tussen een fiets en een crosstrainer, waarbij de gemaakte bewegingen worden omgezet in voorwaartse snelheid. Een geoefende stepper kan er 30 kilometer per uur mee halen. Ideaal voor wie wil gaan fitnessen, maar het eigenlijk veel te mooi weer vindt om binnen te blijven.

Vaak zijn de leukste en meest innovatieve uitvindingen achteraf heel voor de hand liggend. Dat geldt zeker voor de Bike Stepper van Batavus. Op een fitnessapparaat zoals de crosstrainer blijft de gebruiker op zijn plaats, waardoor de gebruikte energie feitelijk verloren gaat. Het is daarom logisch om de energie ook daadwerkelijk om te zetten in beweging. Zo wordt het nuttige met het aangename verenigd: de sporter krijgt de gewenste oefening, maar kan tegelijkertijd genieten van een steeds veranderende omgeving en van gezonde buitenlucht.

Versnellingen
De gebruiker van de Bike Stepper staat op twee ruime ‘peddels’ ter hoogte van het kleine achterwiel. Door stapbewegingen te maken, krijgt het rijwiel vaart. Geoefende steppers kunnen de snelheid dan probleemloos opvoeren tot 30 kilometer per uur. Om het in het verkeer vervolgens wel veilig te houden, beschikt de Bike Stepper over een vrijloop wanneer de voeten worden stilgehouden, en is hij voorzien van solide handremmen.

Zoals een crosstrainer licht en zwaar is af te stellen, geldt dat ook voor de Bike Stepper. Net als een fiets heeft hij namelijk zeven versnellingen. Een zadel ontbreekt, maar wel is er standaard een bidon gemonteerd. De Bike Stepper is er in twee uitvoeringen: met smalle racebanden of met brede banden voor een extra comfortabele wegligging.

Beenspieren
De spiergroepen die door de Bike Stepper worden getraind, komen grotendeels overeen met de spieren die het werk doen bij een crosstrainer. De bovenbenen (voor en achter) en de kuitspieren doen het zware werk. De armspieren (biceps en triceps) worden wel gebruikt – bijvoorbeeld om het stuur vast te houden en daarmee voortdurend het evenwicht te bewaren – maar kennen geen bovennormale belasting ten opzichte van de crosstrainer.

Facebook