Ga naar de inhoud

Bewegingsstudio

Bewegingsstudio

Wat is de bewegingsstudio
In de bewegingsstudio vindt u de volgende apparaten die u helpen om uw doel te bereiken.

VacuShaper
‘……Lekker in je vel met de VacuShaper……’
De VacuShaper is ontworpen om vetweefsel af te breken en cellulitis / sinaasappelhuid te bestrijden. Het is ontwikkeld volgens de laatste technologie.

De werking van de VacuShaper
De VacuShaper maakt gebruik van vacuümtherapie welke het vetverbrandingsproces bevorderd. Trainen op een elliptical in een vacuümcabine lijdt tot verbetering van de bloedcirculatie in de huid en in de dieper gelegen huidlagen van de dijen, zitvlak, taille, heupen en buikspieren, m.a.w. de probleemzones bij vrouwen waar op natuurlijke wijze vet voorkomt. Het vacuüm dat ontstaat in de VacuShaper stimuleert het lymfestelsel dat verantwoordelijk is voor het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vocht. Het effect van de therapie is een gladdere huidstructuur, verbetering van de vorm en vermindering van de probleemzones.

VacuShapers

De combinatie van de vacuüm en beweging resulteert in:
• verbetering van bloedcirculatie en lymfestelsel
• verbetering van de stofwisseling
• snellere vetverbranding
• verminderd cellulite
• gewichtsafname
• een fitter en vitaler gevoel
• verbetering van het figuur

Bewegingsbanken

Bewegingsbanken
Er zijn 7 verschillende banken, deze worden aangedreven door een computer. Elke bewegingsbank brengt je lichaam in een andere ritmische beweging. Dit kan in combinatie met allerlei oefeningen.

Zo worden alle grote spiergroepen van het lichaam systematisch getraind. Daardoor wordt u soepel en fit. Trainen op de bewegingsbanken geeft een uitstekend resultaat als u het iedere week twee keer doet, telkens een uurtje. Op elke bewegingsbank oefent u 10 minuten, intensief of kalm aan. Raakt u vermoeid, blaas dan uit en laat de bewegingsbank het werk eventjes doen. Uw spieren krijgen een prima stimulans op de bewegingsbanken.

Trilplaat
Dé sensatie op het gebied van spierversteviging. De Power Plate is een trilplaat waarop u door het aannemen van diverse houdingen zeer gericht diverse spiergroepen kunt opbouwen, diverse topsporters en bekende landgenoten maken met veel succes gebruik van de Power Plate.
Slechts tien minuten per keer zijn voldoende voor een zeer effectieve training van al uw lichaamsspieren.
Ideaal is 2 of 3 keer per week gebruik te maken van de Power Plate. Ook op diverse klachten kan het gebruik van het apparaat zeer positief werken. Voorbeelden hiervan zijn ME, Fibromyalgie, reuma en MS.

Trilplaten

Sysara
De Sysara; het apparaat voor elektronische spierstimulatie.

Als u uw spieren niet gebruikt, worden deze slap en verliezen zij hun natuurlijke spanning, veerkracht en vorm. Wanneer dit gebeurt, begint de onderste helft van de spier uit te zakken en uit te dijen. Het is wel duidelijk dat dit een nadelig effect op het uiterlijk heeft. Elektronische spierstimulatie (ESS) is een grondig onderzochte en medisch geaccepteerde manier om de conditie van de spieren te verbeteren.

Vibrosaun

Vibrosaun:
Speciaal aanbevolen!
Door de, als prettig ervaren, combinatie van massage en warmte wordt, mits de gebruiker daar voor open staat, als het ware een knopje in de hersenen omgezet, waardoor diverse zenuwen een impuls krijgen om spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te stimuleren. Daarom hebben gebruikers hier extra baat bij, naast de “reguliere gebruikers” die vanuit een gezond lichaam en vitalegeest Vibrosaunen, gewoon omdat ze het lekker vinden.

Gewrichts- en of spierklachten. (reuma- en fibromyalgie patiënten)
Mensen met reumatische aandoeningen zijn over het algemeen een dankbaar publiek van de Vibrosaun, omdat met name voor deze groep geldt, dat zowel warmte als de spierontspannende trillingen als zeer weldadig aanvoelen en omdat ze het hele lichaam bestrijken terwijl hun houding daarbij ontspannend liggend is. Aangezien deze mensen vaak chronische fysiotherapiebezoekers zijn, is een dergelijke behandeling voor hen juist zeer aangenaam.

Hoge bloeddruk,
Vooral mensen met iets te hoge bloeddruk, meestal tengevolge van stress etc., zullen na enige Vibrosaun sessies merken dat hun bloeddruk zich zal stabiliseren op een lagere waarde.

CARA aandoening
Onze ervaring is, dat de meeste CARA patiënten door het Vibrosaunen een opener gevoel hebben van hun luchtwegenstelsel, ook hier geldt dat regelmatig Vibrosaunen het grootste effect teweegbrengt (sommige gebruikers konden hun medicamenten met de helft verminderen).

Rugaandoening.
Bijna ieder persoon met rugklachten ervaart Vibrosaunen als aangenaam, vooral met een ondersteunend kussen onder de knieën. Door de complexheid van diverse klachten zal echter niet iedereen geholpen zijn met alleen Vibrosaunen. Soms zit het probleem in bepaalde verdrukte zenuwbanen en niet in de spieren, waardoor het Vibrosaunen zich slechts kan beperken tot vermindering van de spierspanning in de rug.

Vibrosaun

Gewichtsproblemen.
Iemand die via Vibrosaunen wil afvallen zal twee maal per week, gedurende 30 minuten, met een temperatuur van minimaal 70º C en vervolgens 15 minuten naliggen, moeten Vibrosaunen. Behalve het aanvankelijke vochtverlies en enige onderhuidse vetverbranding, zal het lichaam van de persoon in kwestie al na een week minder vocht vasthouden dan daarvoor, hetgeen in eerste instantie het grootste effect zal opleveren.
Uiteraard zal een dergelijke methode van afvallen geen enorme resultaten met zich meebrengen, maar kan in combinatie met andere methodes, met daarbij een uitgebalanceerd dieet, juist een enorm effect sorteren.