Voeding

Voeding:
Naast bewegen is voedingsbegeleiding een belangrijk onderdeel van onze studio. Samen met u kunnen we een plan maken om b.v. af te vallen of aan te sterken of om u gewoon weer iets lekkerder te voelen. Wij werken vanuit de orthomoleculaire visie.

Orthomoleculaire therapie

Het Griekse woord orthomoleculair betekent, juist, recht of gezond wat de moleculen betreft. Bij deze therapie wordt er gekeken hoe wij in een juiste verhouding onze voeding tot ons te nemen, waardoor alle processen in het lichaam optimaal hun werk kunnen doen en wij in een goede conditie blijven of van onze klachten kunnen herstellen. Ik richt mij daarbij op het in stand houden en optimaliseren van al onze lichaamsfuncties door het adviseren van goede voeding en voedingssupplementen. Ik ben van mening dat God ons lichaam geschapen heeft en het een zelfherstellend vermogen meegekregen bezit. Voedingsvoorschriften worden daarom individueel aangepast naar de aard en omvang van uw klachten, zodat bij het ontbreken van sommige functies orthomoleculaire middelen als toevoeging kunnen worden voorgeschreven. Het kan voorkomen dat u bepaalde voedingsstoffen die al jaren gebruikt, weg moet laten en andere juist meer moet gebruiken.

Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten meespelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaat ziektenen (ouderdoms)diabetes.

fruit

Fruit maakt deel uit van een gezonde voeding

In de orthomoleculaire behandelwijze staat voorop dat met de voeding zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen moeten binnenkomen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is wel foliumzuur. Ook reguliere geneeskundigen adviseren gezonde vrouwen die zwanger willen worden, extra foliumzuur te nemen, om de kans te verkleinen dat hun kind geboren gaat worden met een open ruggetje. Ook bevatten onze levensmidden vanwege moderne landbouwmethoden en het gebruik van kunstmest e.d. steeds minder waardevolle stoffen, die bij ecologische of biologische methoden er wel in zaten. Selenium, silicium, magnesium komen niet of minder voor in onze voeding. Daarnaast zitten in onze voeding ook in toenemende mate ongewenste stoffen als conserveermiddelen kleur-, geur- en smaakstoffen, transvetten ed.

Om ziekten te voorkomen, of bij het behandelen van ziekten, kan het dus nodig zijn naast een zo volwaardig mogelijke voeding, ook extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen,maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.

U kunt altijd bellen, mailen om een afspraak te maken.

 

Facebook